Riktlinjer för Feline Care

American Association of Feline Specialists har slutfört en uppdaterad version av riktlinjerna för äldreomsorgen. Riktlinjerna kommer att publiceras i septemberproblemet i Journal of Feline Medicine samt kirurgi. De tar upp ett brett utbud av problem, inklusive medicinska, beteendemässiga och livssökningar samt kommer att hjälpa veterinärer att ge konsekvent högkvalitativ vård för äldre katter. Jag kommer att dela några av höjdpunkterna från dessa riktlinjer under de kommande veckorna för att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut om vård för dina egna katter.

Även om det inte finns någon speciell ålder vid vilken en katt blir en “senior” eftersom privata djur åldras i olika priser, använder AAFP den uppfyllande med definitioner: “mogen eller medelålders” (7-10 år), “senior” (11 -14 år) samt “geriatrisk” (15+ år). Riktlinjerna använder termen “senior” för att inkludera alla dessa åldersgrupper.

Riktlinjerna behandlar den föreslagna frekvensen av wellnessbesök, minimidatabasen över labbvärden som blodarbete samt urinalys som borde förvärvas vid varje besök, rutinmässig hälsovård, näring och vikthantering, tandvård, anestesi samt såväl som Den äldre kattens speciella behov samt spårning samt hantering av särskilda sjukdomar.

Riktlinjerna ägnas åt minnet av Dr. Jim Richards, den berömda “Kitty Doctor” samt tidigare chef för Cornell Feline Health and Wellness Center, som dog i ett motorcykelmissera 2007. Två av hans föredragna citat var “katter är mästare vid döljande sjukdom ”såväl som” ålder är inte en sjukdom. ”

Leta efter mycket mer information om riktlinjerna för äldreomsorgen i framtida inlägg.

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Nya Feline Senior Care -riktlinjer belyser partnerskap mellan veterinärer och kattföräldrar

AAFP: s kattbedövningsriktlinjer Mål för att göra anestesi säkrare för kattklienter

Riktlinjer för katt livssteg

«Exakt hur du växlar ditt humör på ett ögonblick
Senior Feline Wellness går till »

7 kommentarer till riktlinjer för seniorfelinskötsel

Athena säger:

1 september 2014 kl. 9:00

OK tack.

Svar

Athena säger:

30 augusti 2014 kl. 23:36

Ingrid, förstår du någon typ av uppdateringar av denna information? Jag är orolig för att få min 9-åriga manliga kattunge till veterinären två gånger om året sedan han helt vänder ut när han ser främlingar såväl som de försöker röra honom. Han drar en total Jeckyll-och-Hyde-rutin. Han verkar frisk, men jag skulle fortfarande vilja kunna ta honom till veterinären två gånger om året utan att behöva oroa sig för att han blir så stressad att han måste lugna. I hans ålder skulle jag hellre få honom att få så få injektioner som möjligt.

Svar

Ingrid säger:

31 augusti 2014 kl. 07.07

Jag tror inte att förslagen har förändrats, Athena. När det gäller katter som din, ibland måste du bara acceptera att det finns gränser för exakt hur mycket du kan göra, även om det inte är idealiskt. Du måste utvärdera spänningen på en veterinär gå till fördelarna.

Svar

Athena säger:

31 augusti 2014 kl 20:27

OK tack. Jag kommer att undersöka ett lugnande medel för honom. Förstår du en som är mild, hur effektiv? Något jag kan ge honom innan vi går till hans möte, så han skulle vara dopey när vi kommer dit?

Svar

Ingrid säger:

1 september 2014 kl. 06.24

Du kommer att kräva att fråga en veterinär om detta, Athena.

Svar

Cheri Collins säger:

5 maj 2021 kl 15:15

Athena, jag hade en katt som hade börjat Life Feral och inte var bekväm att bli berörd av en främling. Jag tog honom till veterinären i en mjuksidig leverantör som öppnade högst upp (liksom slutet). När jag var där öppnade jag toppen av leverantören såväl som två tekniker extremt snabbt gav honom en injektion av ett lugnande medel. Allt utfördes på några sekunder. Undersökningen var mycket mycket mer bekväm för honom på detta sätt. Han kände inte att han var tvungen att kämpa för sitt liv. Han var inte livrädd. Temple Grandin säger att rädsla är upplevelsen som lämnar det värsta känslomässiga ärret på ett djur.

Svar

Tammy säger:

17 juni 2009 kl. 10:33

Åldersriktlinjerna är intressanta! Jag har tre katter som höstar i medelålders kategori. De är alla tre 8 år gamla. Ingen av dem fungerar som mycket mer än kattungar många av tiden!

Min Oscar unga pojke är 13 – han är senior! Han har säkert inte bromsat mycket heller! Han jagar runt här som om han är en ung man många av tiden!

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. nödvändiga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från den här webbplatsen enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer via e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post