Gå din hund 100 mil (dag 21)

Jag har glömt hur bra det är att springa med min egen hund.

Under denna utmaning gick Ace och jag varje mil fram till igår. Jag driver andra människors hundar hela tiden genom mitt hundkörningsföretag och slutar vanligtvis gå ess för att ge mig själv en paus. Men jag insåg att om jag ville lägga till något slags avstånd skulle vi behöva springa. Så Ace och jag gick på vår första körning tillsammans på länge.

Det är dag 21 i vår utmaning, och Ace och jag har gått 42,5 mil, i genomsnitt cirka 2 mil om dagen. Det låter inte så bra, eller hur? Med tanke på att vi har 10 mycket fler dagar kvar i månaden och mycket mer än 50 mil att gå, är jag inte så optimistisk för att nå 100 mil. Vi har missat många dagar, och sedan slutar vi sex mil med några dagar. Vi hade en snöstorm och en kall vecka, och jag låter mig missa för många promenader.

Hur mår du för ditt avståndsmål den här månaden? Om du inte satte ett mål, borde du prova det för april månad. Ace och jag kommer också att sätta ett nytt mål nästa månad. Det numret är ännu inte fastställt. Vi får se hur March blir först.

Efter den här helgen borde min cykel vara redo att gå och vägarna och trottoarerna borde vara praktiskt taget från snö och is. Vid denna tidpunkt är cykling mitt enda hopp om att göra det till 100 mil med ACE, så jag ska försöka!

Runner är hög som en hundlöpare

3-mils kör ess och jag började igår förvandlades snart till en 6-mils körning.

Ace Trots längs min sida och matchar bekvämt min hastighet på 10 minuter. Hej, jag påstod aldrig att vara snabb! Våra steg har gjutits perfekt efter två års körning tillsammans. Även efter att ha tagit flera veckor från att springa tillsammans, sprang vi som om vi aldrig hade missat en dag.

Ace är helt oavsiktligt när vi springer. Jag med.

Att springa är min tid att tänka. Jag bär aldrig hörlurar om jag inte är på ett löpband. Istället är jag mycket medveten om allt omkring mig, inklusive min hund. Ace verkar också vara djupt i tanken, men många troligtvis tar han bara in alla luktar runt honom. Han kommer in i en zon, precis som jag. Hans svans och huvud är oavsiktliga och låga. Han märker allt, men ingenting blir honom alltför upphetsad.

Många hundar kommer inte tillräckligt ofta.

Dessa hundar är oroliga över varje ljud, varje bil, varje förbipasserande löpare eller till och med lämnar blåser. Vi passerar många hundar som kommer att ladda till deras staket för att trakassera oss. Jag älskar när Ace knappt lyfter ett ögonbryn på dem. Det är som om han vet att han på något sätt är över “hundarna med de stora gårdarna.” De kommer aldrig bortom sina staket.

Jag reagerar på samma sätt när vi passerar andra löpare. Människor som jag inte har sett på månader börjar plötsligt dyka upp när vädret blir varmare. ”Hej,” säger jag i vissa fall. Men jag tänker, “HM, har inte sett dig för september.”

När Ace och jag började vår körning hade jag en hatt och lätt jacka. Efter tre mil var jag ner till min svarta t-shirt och byxor-helt svart precis som min hund. Vi passerade människor som gick till busshållplatser klädda i vintersäsongrockar och huvor. En man hade till och med en ansiktsmask, även om den var 38 grader, varm för Fargo.

När vi gjorde vår 3-mils slinga andra gången hade snöhögarna redan avtagit. Det var mindre is, mycket mer pölar, mycket mer lera. Vinden kändes inte längre kallt. Istället kylde det oss. Ace pantade. Strängar av drool lindade runt näsan som en munstycke.

Det är svårt att motivera mig själv när jag inte kör för någon eller något annat än mig själv och min hund. Vi (Ace och jag) tränar inte för ett maraton i år. Jag kommer inte i form för rugby eller övervinner en skada. Istället springer jag bara för att jag kan.

När det inte finns någon som motiverar mig annat än ess, börjar jag säga mig själv små saker som ”Hej, vad är bättre? Slutar nu och gå den sista kvartalet mil? Eller kör hela träningen? ” Jag kan vanligtvis övertyga mig själv att inte gå.

I Fargo finns det mycket få löparevänliga stigar. Alla våra cykelvägar är konkreta. Parkerna har trottoar, men många är mindre än fem mil rutter. På grund av detta har jag spenderat för mycket tid på att springa på konkreta trottoarer. Jag har skadat mina leder flera gånger medan jag överdriver den på de hårda ytorna.

Jag var orolig för att denna 100-mils vandringsutmaning skulle få upp gamla ankelskador. Istället känns mina vrister och knän starkare än de har gjort under ett år. Den extra promenaden har kanske gjort mig starkare för att springa. Hmm, kan vi säga att korsutbildning skulle vara en bra idé? Cyklingen kommer inte att vara så dålig trots allt.

Ace och jag avslutade vår körning var Ace och jag runt hörnet under den sista sträckan mot hem precis i tid för att få starten på NDSU/Kansas basketspel. Hans svans dunade medan jag torkade hans tassar och magen i köket. “Klar så snart?”

Inom några ögonblick var Ace dock en hög med svart på golvet, knappt märkte mig när jag gick runt honom och förberedde min lunch.

Oavsett hur många daYs jag hoppar över och går inte eller springer med min hund, han förlåter mig.

Din hund kommer att förlåta dig också. Han väntar på dig nu. Hur många mil har du gått?

Mars Miles: 42.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Slip LeadSlip Lead

En slipled fungerar som en choke -krage och kommer att hjälpa till med att träna hunden för att gå i en lös koppel. Det sätter också ägaren i Manage snarare