Du är en groomer: Var tacksam

av Khris Berry
1 november 2019
Liksom många groomers ser jag kalendermetoden november och december med blandade känslor. Ju närmare vi kommer till “semestersäsong”, när som helst, känner jag en känsla av förväntan, fruktan, girighet, spänning och förundran.

Varje groomer som har arbetat igenom minst en semestersäsong känner till detta mentala kaos. I vissa fall känner du alla dessa känslor inom samma dag, timme och till och med minut. Men jag utmanar dig att pausa innan angreppet av klienter, hundar, telefonsamtal och generellt kaos kommer ner på din skötselsalong. Jag utmanar dig att ta ett ögonblick och vara tacksam.

Om du förbereder dig för semestern, grattis! Under 2019 har du troligen överlevt utmanande klienter och hundar. Du har antagligen förklarat din prissättningsstruktur till fru Smith för tionde gången. Du har sagt till Mr. Johnson att du inte erbjuder flera husdjursrabatter åtminstone så många gånger. Du har försvarat en dålig granskning på sociala medier eller tillfredsställde en arg klient som inte förbehåller sina möten. För detta, var tacksam för ditt tålamod och professionalism.

Du kanske har sagt adjö till en favoritklient – rygg eller på annat sätt. Groomers investerar mycket mer än sin tid i vård av djuren i sin kundbas. De blir förtroende för husdjursägare, delar i sina kundens husdjurs hälsa upp- och nedgångar och sorg när ett älskat husdjur går vidare. Var tacksam för din förmåga att erbjuda vård och kärlek till varje djur som om det var ditt eget.

Du har arbetat långa timmar och tagit en extra hund för husdjurets skull. Groomers fyller internet med berättelser om att hjälpa djur att erövra försummade rockar. Många av er har stannat sent, gått den extra milen, redigerat ditt schema och rymde det övergivna husdjuret eftersom han behövde det – mer än du behövde sömn, lunch eller vila. Under 2019 har du investerat dig känslomässigt i dina kunders djur och deras välbefinnande. Var tacksam för din medkänsla och djurförvaltning.
Annonser

Du har stigit till de fysiska utmaningarna i ditt yrke gång på gång. Du har lyft, begränsat, transporterat, badat, torkat och saxat. Du har tagit mycket mer ibuprofen och tylenol än du borde ha, men du återvänder dag efter dag. Du arbetar sjukt, trött och många dagar när du helt enkelt inte borde för dina kunder och deras husdjur. För din uthållighet och passion, var tacksam.

Du har blivit straffad för att ha rakat en försummad kappa av en ägare. Du har gång på gång tränat nya ägare på kappunderhållsscheman. Du har fått Pomeranians att se ut som internetstjärnor och pudelblandningar ser mindre ut som pudelblandningar. Du har utformat och tillbehör. Du lägger en båge på den. Du har tålmodigt coachat och rådgivit husdjursägare om ordentlig hud och kappvård. För din utbildning och engagemang, var tacksam.

Du har saxat, klippt, chunkerad, tunnare, blandat och fluffat ut ditt hjärta 2019. Du har upplevt ankomsten av en ny ras med entusiasm och spänning. Du har varit outtröttlig i din strävan efter excellens. För din uppmärksamhet på detaljer och perfektionism, var tacksam.

Du har uppmuntrat en kollega husdjurspersonal. Du tog en ny groomer under din vinge, eller anlitade en ny assistent, eller lärde någon med intresse för ett yrke i djur mycket mer om vad du gör. Du har påverkat yrket av en annan husdjurspersonal genom att ge din tid, kunskap eller passion. För ditt outtröttliga engagemang för skötselindustrin borde du vara tacksam.

Du har lämnat varje husdjur i din vård bättre än när du träffade honom. Din kärlek till husdjuret, förmågan att ansluta och förstå hans behov och din villighet att ge av dig själv på många nivåer gör dig till en husdjur. För din förmåga att balansera vård och service, var tacksam.

Du har gråt på jobbet minst en gång. Och du har gjort en nöjd dans när du fick ett oväntat generöst tips. Du har skrattat, du har dansat, du har serenaderat din lurviga publik. För din exceptionella förmåga att ta hand om ett annat djur samtidigt som du uttrycker och balanserar dina egna känslor (såväl som hans ägare), var tacksam.

Du har visat barmhärtighet, medkänsla och mänsklighet vid behov. Var tacksam för att du har dessa egenskaper att dela med djuren (och människor) du möter.

Du är en groomer och du har kommit till semestern. För detta kan du vara tacksam. Du är en speciell ras av Pet Professional. Och för det är husdjursindustrin tacksam! ✂

Total

615

Andel

614

0

1

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post