Moments of Magic

De terapeutiska fördelarna med husdjur har dokumenterats av läkare och forskare. Husdjur kan fungera som terapeuter, fysiska fitnesstränare och hjärtvärmare. De sänker vårt blodtryck, påminner oss om online i ögonblicket, samt hålla oss varma på natten.

Och ibland nådar husdjur oss med bara extraordinära stunder. Jag ringer dem “Moments of Magic.” För att kvalificera sig som ett ögonblick av magi måste det vara något som inte inträffar varje dag. Jag talar inte om den glädje vi känner när våra husdjur hälsar oss i slutet av en lång dag, eller den upphetsning vi känner när vi ser dem spela. Jag talar om de verkligt speciella, ovanliga och ja, magiska stunderna.

Jag hade ett av de magiska stunderna häromdagen. Jag arbetade vid mitt skrivbord. Ruby var på mitt knä, Allegra på skrivbordet framför datorn, bara om att sitta på tangentbordet. (Att arbeta med två kattassistenter är inte alltid den mest produktiva metoden för att få saker gjort.). Allegra rörde näsan till Ruby (en indikation på tillgivenhet mellan katter), liksom Ruby gav henne en trög blink i gengäld (en katt metod för att säga “Jag gillar dig.”) Mitt hjärta smälte.

Tänk nu på att dessa två kommer vackert i allmänhet. De leker och umgås tillsammans. De berör ofta näsor hela dagen. Men jag har aldrig sett dem byta ut den tröga blinka fram till den dagen. Det var det som gjorde det ögonblick magiskt.

Vilka magiska stunder har dina katter tillhandahållit dig?

Du kanske också tycker om att läsa:

Kattens purr: En biomekanisk läkningsmekanism

Forskningsstater Katter har läkande krafter

En underbar resa till katthemmet på kungarna

Inslagskung

«Kittywood Studios: Bakom kulisserna i de mest framstående kattvideorna på Internet
Ta din katt till Vet Week -tävlingen: Dela dina berättelser »

11 kommentarer om ögonblick av magi

Candace säger:

18 augusti 2011 kl 17:40

Ibland på natten får jag upp och gisar efter luft. Det är godartat dock extremt skrämmande. En natt inte så bra lång tid hände detta. Jag vaknade, satt upp vänd på ljuset, lutade sig tillbaka på mina kuddar. Frankie vaknade gick rätt och satt på mitt bröst. Han stannade där, purrande, i cirka 15 minuter. Detta är inte hans vanliga beteende. Jag förstod vad som hände och bara öppnade mitt hjärtchakra för hans helande energi. Det var ett magiskt ögonblick.

Svar

Ingrid säger:

18 augusti 2011 kl 18:44

Vilken fantastisk historia, Candace. Katter är de ultimata läkarna.

Svar

Layla Morgan Wilde säger:

18 augusti 2011 kl 12:51

Det finns magiska stunder varje dag. I går kväll var Ling Ling fristående men hon kommunicerade telepatiskt och slutligen krullade på axeln samt gav mig fjärilskyssar på mina ögonlock.

Svar

Ingrid säger:

18 augusti 2011 kl 18:44

Kitty Butterfly Kisses är de bästa!

Svar

Bernie säger:

18 augusti 2011 kl 12:19

Ett underbart ögonblick av magi för mig var nyligen med Steeler. Steeler är inte en varv katt och att välja henne såväl som att kela henne är ute. För ungefär två veckor sedan, kanske mer, går hon runt och runt min stol. Jag hade inget koncept vad hon ville ha. Jag försökte mat, petting och godis. Nej det var det inte. Då av någon anledning tittade jag in i hennes ögon såväl som hon tittade upp på mig på en annan metod än jag någonsin sett. Jag räckte ner och valde henne. Höll henne nära såväl som hon kramade i min nacke. Min Steeler ville bara hållas för den extremt allra första gången någonsin. Det är magi såväl som nu jag förstår när hon behöver kramas. Hon är som vi människor är. Det finns tillfällen vi kräver att kram såväl som det var dags för Steeler att kräva hennes kram.

Det var såväl som magi, att jag aldrig kommer att komma ihåg den känslan av totalt som såväl som förtroende från henne.

Svar

Ingrid säger:

18 augusti 2011 kl 18:44

Tack för att du delade ditt magiska ögonblick, Bernie – jag förstår exakt hur speciellt det var.

Svar

Isabel säger:

19 augusti 2011 kl 1:16

Det är toppen. Väntar på ett ögonblick som det med extremt blyg jordnöt som redan har kommit en lång metod.

Svar

Anna säger:

18 augusti 2011 kl 12:15

Ja, hjärtvärmare är de definitivt !!!!!!
Det magiska ögonblicket du förklarade är så vackert, Ingrid … Jag kan verkligen se varför det fick ditt hjärta att smälta!
Ett verkligt magiskt ögonblick för mig är när jag är sjuk eller olycklig såväl som att ligga på soffan eller min säng, såväl som Zoe kommer snuggle upp … det här är så hjärtvärmande och sann magi! liksom på samma sätt när min mammas lilli och Tommi sover i fåtöljen faktiskt kramar varandra, deras bitar står inför rörande varandra … ren lycka!

Svar

Ingrid säger:

18 augusti 2011 kl 18:43

Det är fantastiskt exakt hur katter känner när vi inte mår bra, är det inte Anna? Jag hoppas att Allegra såväl som Ruby kommer att snuggla tillsammans.

Svar

Max quiltfelinet säger:

18 augusti 2011 klockan 8:16

HH har aldrig haft kullkamrater tidigare så bra som hon har upptäckt det undrarnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post