Februari är Pet Dental Health and Wellness Month

Februari markerar husdjurens tandhälsa och wellnessmånad, och påminner husdjursägare om värdet av rutinmässig tandvård.

Under 2016 spenderade landsomfattande medlemmar mycket mer än 16,1 miljoner dollar på husdjurstandvillkor samt förfaranden, den fjärde många typiska typen av husdjursförsäkringsförsäkringsanspråk som lämnades till verksamheten förra året. Den 80 000 husdjursförsäkringsskyddet förklarar som lämnats in förra året avslöjar ett 16 procents ökning från året innan.

Förebyggande oral vård behövs inte bara för husdjur, det är också ett ekonomiskt bulleralternativ för husdjursägare. 2016 var det typiska försäkringsanspråket för rengöring av husdjurständer samt polering $ 178. Däremot var det typiska försäkringsanspråket för behandling av tandrelaterad sjukdom 214 dollar. Periodontal sjukdom stod för den mest tandvårdsförsäkringsskyddet förklaringar som fick landsomfattande förra året – mycket mer än 29 000. Tandinfektioner stod för det andra många typiska tandrelaterade påståenden, totalt mycket mer än 21 100.

Dålig tandvård kan kopplas till allvarliga problem med hälsa och välbefinnande samt kortare livslängd hos hundar såväl som katter. Bakterierna som är kopplade till tartaruppbyggnad såväl som periodontal sjukdom kan bidra till hjärta, lever och njurproblem.

“Våra familjens husdjur kräver tandvård samt checkar precis som vi gör,” säger Carol McConnell, DVM, MBA, vice president samt Chief Veterinary Medical Policeman för Nationwide. ”Regelbundna veterinärundersökningar är avgörande för husdjurens muntliga hälsa och välbefinnande eftersom de inkluderar tandutvärderingar. Din veterinär kan också föreslå att du borstar dina husdjurs tänder mellan veterinär GOS för att stoppa en uppbyggnad av tartar längs tandköttet, som utlöser inflammation eller smärta när tandköttet eller munnen berörs, liksom att göra att äta smärtsamt. ”

Enligt American Veterinary Medical Association (AVMA) visar en organisation som ägnas åt att främja vetenskapen såväl som konst för veterinärmedicin, 80 procent av hundarna samt 70 procent av katterna indikationer på oral sjukdom vid tre års ålder. Landsomfattande uppmuntrar husdjursföräldrar att få sina husdjurs muntliga hälsa och välbefinnande undersökta tvåårigt av en veterinär.

Enligt AVMA inkluderar indikationer på tandsjukdom hos såväl hundar som katter:

Röd inflammerade tandkött eller brungul tartar på tänderna

Dålig andedräkt

Blödning från munnen

Frekvent pawing eller skrubber vid affären med och/eller mun

Motvilja mot att äta – till exempel att välja mat såväl som sedan spottar ut den

För att hjälpa till att balansera medicinska kostnader i samband med tandvårdsförhållanden i husdjur är Nationwide mycket framträdande plan för husdjurförsäkring, hela husdjur med wellness, den enda allomfattande husdjurförsäkringsplanen i USA som använder skydd för wellness-tjänster, inklusive tandläkare Rengöring.

Källa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Leo vs veterinärenLeo vs veterinären

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore2 Innan vi tog hem hem visste vi att han skulle komma hem med sin första omgång av skott, och