Sentinel vs. TriFexis: Vilket allt-i-ett-förebyggande är bäst för ditt husdjur?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore24

Om du är som många husdjursägare, vill du erbjuda ditt husdjur med bästa skydd mot parasiter med minsta risk, krångel (för dig och ditt husdjur) och kostnad. För att hjälpa dig att bestämma vilket allt-i-ett-förebyggande som är bäst för dig, har vi satt ihop en jämförelse av två stora allt-i-ett: Sentinel och Trifexis.

Likheter mellan Sentinel och Trifexis

Både Sentinel och Trifexis:

Innehåller den aktiva ingrediensen Milbemycin Oxime, så att de båda behandlar och kontrollerar rundmaskar, krokmaskar och piskmaskar och skydd mot hjärtmaskar

Är tuggtabletter som borde ges en gång i månaden

Kräver ett recept från din veterinär

Kan köpas online på 1-800-petmeds

Skillnader mellan Sentinel och Trifexis

Kosta
En dos av Sentinel kostar cirka $ 5 mindre än en dos trifexis.

Ålder där var och en kan administreras
Sentinel kan ges till valpar i början vid 4 veckor; Trifexis kan ges till valpar som börjar vid 8 veckor.

Minimiviktkrav
Sentinel kan ges till hundar så små som 2 pund; Trifexis kan ges till hundar så små som 5 pund.

Loppkontrollegenskaper
Sentinel inkluderar Lufenuron, som förhindrar loppäggutveckling och slutar loppens livscykel, men dödar inte vuxna loppor; Trifexis inkluderar spinosad, som dödar loppor (det har visat sig döda 100% av alla bitande loppor inom fyra timmar).

Varning
Du borde vara försiktig när du ger något medicin till ditt husdjur. Och se till att du nämner andra receptbelagda mediciner eller tillskott som du har gett ditt husdjur till din veterinär så att han eller hon kan kontrollera om läkemedelsinteraktioner. Båda har potential för läkemedelsinteraktioner. Trifexis bär följande försiktighet: “Allvarliga biverkningar har rapporterats efter samtidig extra-label användning av ivermectin med spinosad ensam, en av komponenterna i Trifexis-tuggtabletter.”

Bieffekter
Med Sentinel är biverkningar sällsynta, men de kan uppstå och kan inkludera kräkningar; Trifexis kan orsaka kräkningar, och andra biverkningar är mindre troliga men möjliga.

Recensioner
Sentinel har ett 4,4-stjärnigt betygsgenomsnitt från online-konsumenter och TriFexis har ett 3,7-stjärnigt betygsgenomsnitt från kunder.

Vi hoppas att denna jämförelse har hjälpt dig att bestämma vilket allt-i-ett-förebyggande som är bäst för dig. När du har bestämt dig hoppas vi att du kommer att besöka 1-800-petmed för alla dina husdjurstillbehör. glad att shoppa!

Uppdatering 11/13/2013: Enligt FDA och Eli Lilly är TriFexis säkert och effektivt när det används enligt etikettinstruktioner. Tyvärr kan en liten andel av hundarna uppleva biverkningar när man tar detta eller någon medicin. Vi uppmuntrar husdjursägare att prata med sin veterinär innan de administrerar trifexis eller någon annan medicin till sina husdjur.

Husdjursmediciner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Hypertyreoidism hos katterHypertyreoidism hos katter

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore2222 Den många vanliga hormonella störningen som ses hos katter idag är en överaktiv sköldkörteln som kallas hypertyreos. Även om