Det fina tricket som stoppade mina hundar varning skällande

Det fina tricket som stoppade mina hundar varning skällande

Senast uppdaterad den 29 juli 2022 av valpläckor 44 kommentarer

x

Husdjur

0 sekunder av 34 sekunder

leva
00:00
00:34
00:34

Du vet varför jag inte namngav den här korta artikeln “Hur kan du stoppa din hund från att skälla – garanterad!”?

För det är ett ganska viktigt löfte, och jag är inte här för att lura dig att tro att det bara finns en metod som kommer att hindra din hund från att skälla.

Jag har inga problem att berätta exakt hur jag hanterar resursskydd runt mat eftersom det är en ganska speciell situation. Men när det gäller att skälla? Det finns inte en lämplig metod som kommer att hindra din hund från att skälla. Det är för många variabler involverade. Hundar skäller av en massa olika skäl, och det finns massor av olika metoder som kanske eller inte kan fungera för din hund.

Så idag lovar jag dig inte världen – jag kan inte garantera att stoppa alla dina hundar som skäller. Men jag kan erbjuda dig en enkel metod som hjälper till med varningskarkning. Det är en som jag kallar metoden “OK, tack Ma’am”.

Så om dina hundar skäller på saker medan du stirrar ut genom fönstret, eller varje gång din granne drar in i deras uppfart ger du detta metod ett skott. Det fungerade för min “heliga skit ser du den fågeln – han går över hela vår brevlåda!” Hund, så det kanske bara fungerar för din.

Vad skäller varning?

Varning Barking är dina hundar sätt att låta dig veta att de har sett eller hört något ovanligt. Om din hund stirrar ut genom fönstret och skäller på allt som rör sig, eller om han skäller varje gång din granne startar sin motorcykel som är vaken bakning. Vissa människor kallar det olägenhet skällande, alias när dina hundar skäller över saker hela dagen.

Varning Barking är normalt beteende för hundar – det är ett sätt för dem att låta dig (och alla andra i hemmet) veta att något händer. Även om det är ett helt normalt beteende för hundar, är det förmodligen inte din favoritaktivitet. Men lyckligtvis kan du skära ner många av dina hundar överdriven skällande genom att vara i närheten för att hantera det.

Tips: Om din hund skäller mycket när du är hemma, ge dem några mentalt stimulerande saker att göra under dagen. När hundar inte har något att göra och bli uttråkad hittar de sätt att underhålla sig själva, och skälla ut genom fönstret är ett populärt val. Att hitta sätt att hålla din hund upptagen inomhus kan hjälpa till att minska mycket överdrivet skällande.

Metoden “OK, tack Ma’AM” för att stoppa varningskarkning

Mina hundar skäller på allt som kommer in i gården. Hjortar, kalkon, katter, ekorrar, löv, du heter det. Med andra ord skäller hon på allt. Det är lite irriterande att säga minst, så jag valde att försöka komma till botten av det.

Snarare än att skrika “Håll käften !!!!” Över två rum eller försöker bortse från det (ingen av metoderna fungerar alls) valde jag att kolla in det själv. Vad i helvete skäller hon över den här gången? Vad var det som störde henne så mycket?

Ibland skällade hon på något ovanligt som 5 hjortar som frolickade i trädgården. I vissa fall var det en katt eller ekorre, men många gånger hade jag ingen aning om vad hon varnade för. Gården såg klar ut för mig.

Men den akten ensam stoppade hennes skällande. Efter att jag stod upp från min lata rumpa för att undersöka den för mig själv ville min hund att jag skulle ta reda på vad jag skulle göra härnäst.

Så jag började helt enkelt klappa på henne och berätta för henne “OK, tack Ma’am” och gick bort. Och vet du vad som hände? Hon tystade bäst ner.

Att ignorera eller skrika på Barking gör det värre. För varning som skäller är det första steget att erkänna vad de skäller på och sedan ge dem ett arbete.

Varför att erkänna varningskarkning är så viktigt

Så varför måste du erkänna att dina hundar skäller? Kan du inte bara bortse från det och vänta på att de stannar på egen hand? Det kan du, men det är inte särskilt effektivt. Och chansen är att din hund försöker varna dig för något, de kommer att fortsätta att skälla tills du äntligen lyssnar och ser vad allt väsen handlar om.

Att erkänna dina hundar varning är det första steget i att ta reda på hur du hanterar det.

Det är ett enkelt sätt att låta din hund veta “OK, jag kollade det också och det är helt klart.” Det erkänner deras instinkt att varna för något ovanligt snarare än att bara ignorera det. Om din hund tror att de varnar dig för något väsentligt vet du vad de gör när du bortser från det? De blir högre.

Jag antyder att jag vet att jag blir högre och blir mycket mer frustrerad när jag försöker säga något viktigt och alla ignorerar mig bara. Det är bra att någon lyssna och säga “OK, tack Ma’am” då och då.

När min hund höll skällande och skällande när jag bara satt och låtsades inte höra henne, undrar jag om hon tänkte “Det är inte den här damen att det finns en sköldpadda på vår uteplats som kommer bäst för oss!?!” Och eftersom jag bara fortsatte att ignorera det fortsatte hon – tills jag helt enkelt erkände det genom att titta på det själv och säga “OK, tack fru.”

Det låterDin hund vet att ”Ja, jag ser den sköldpaddan, men vi behöver inte oroa oss för det. Allt är bra.” I vissa fall är det allt som krävs.

Varför skrik gör saker värre

När det gäller att försöka hindra din hund från att skälla vet jag att skrik på dem och straffa dem är vår första instinkt. Det kommer att visa dem att vi är frustrerade och vill att de ska träna ner, eller hur? Tja, inte exakt. När du skriker på din hund rusar du upp dem ännu mer, och de har en tendens att bli ännu högre.

Föreställ dig att du ser något rörande och du skriker till din partner eller vän för att ta en titt, och i gengäld börjar de skrika. Det skulle höja dina spänningsnivåer, eller hur? Nu är alla i panikläge. Det är så det fungerar när du skriker på din hund för varning. De försöker låta dig veta att de ser något de finner när det gäller, och i gengäld börjar du skrika tillbaka. Det kommer sannolikt att sätta din hund på ännu högre varning.

Så när det gäller att hantera din hund skällande är det viktigt att ha din ton i åtanke. Om du vill att din hund ska träna ner och vara tyst måste din röst återspegla det. När du håller dig lugn och ger ditt hund ett kommando är de mycket mer benägna att träna ner och lyssna på dig.

via dumpaday

Den här metoden botar inte all skällande

Kom ihåg att hundar skäller av alla möjliga skäl och att räkna ut varför är ett väsentligt steg för att stoppa det. Den här metoden ord för varning för att skälla eftersom våra hundar försöker låta oss veta vad som händer och erkänna deras problem låt dem veta att de har gjort “sitt jobb.”

Om du bortser från det, eller skriker på dem för att sluta, kommer de troligtvis att hålla skällande eftersom det är i deras natur att låta dig veta när något ovanligt pågår. Att ge dem ett snabbt “tack, jag ser det” låter dem veta att allt är OK, det finns inga säkerhets- och säkerhetsbrott som behöver adresseras just nu.

Men om dina hundvarningar skäller när du inte är hemma? Det är lite svårare. Många hundar skäller ut genom fönstret som helst timmar på dagen oavsett om deras ägare är hemma eller inte, och om det beror på separationsångest är det helt annat problem.

Ibland är det det enda alternativet du har att blockera det – såvida du inte vill hantera det – såvida du inte vill ha flera klagomål från grannar är det enda alternativet du har när du inte är ute efter att blockera det – såvida du inte vill ha flera klagomål från grannar.

Barking är en normal del av hundbeteende, så målet är inte att skapa en barkfri hund, snarare att kunna hantera skällande så att det inte blir överdrivet och störande för oss eller våra grannar. – Hur man kan bromsa hundens skällande

Har du några föredragna metoder för att sluta skälla?

Barkar din hund ut genom fönstret vid allt som rör sig? Vilka metoder får dem att träna ner? Erkänner du deras skällande eller bortser från det?

Vänligen dela med dina vänner.

Rekommenderad läsning:

En andra hund är inte ett botemedel mot separationsångest

Hur man hindrar din hund från att slicka sina sår

Hur man blir av med loppor för gott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Hypertyreoidism hos katterHypertyreoidism hos katter

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore2222 Den många vanliga hormonella störningen som ses hos katter idag är en överaktiv sköldkörteln som kallas hypertyreos. Även om