Hundvaccinationer – vad ska du inte göra

Tack till dig till Jana Rade över på min hunds symptom för att erbjuda dessa tips. När det gäller vaccinationer såväl som hundar, gör din egen forskningsstudie samt frågar din hunds veterinärs många frågor.

Förra gången vi försökte dechiffrera huruvida och inte många vaccinationer är dåliga för vuxna hundar. Det finns några människor som inte vaccinerar sina hundar alls (och det inkluderar valpar). Uppriktigt sagt är jag inte så modig. Det kan fungera för dem, men jag är inte beredd att riskera det.

Så fram till något djupa modifieringar mitt sinne tror jag att vaccinerande hundar är viktigt.

Vi täckte några av de olika vaccinerna, boosters samt titrar för hundar. Du gjorde dina läxor såväl som dina beslut om vad du ska vaccinera din hund för, exakt hur ofta som du ska titera.

Hela konceptet är att se till att din hund är skyddad, men hans system borde inte behöva strida mot vaccinationer som inte är nödvändiga.

Vad som inte ska göra när det handlar om vacciner för hundar

Det finns några saker som jag skulle avstå från att göra när det handlar om att vaccinera mina hundar:

1. Jag skulle inte ge vacciner min hund behöver inte.

Eller som inte har en bra rekord att vara effektiv eller säker.

Med vissa vacciner är det en oro för det nedre av två onda. Till exempel, om du inte är online i ett område som är extremt infekterad med fästingar, är det troligt inte lika oroad över att vaccinera för Lyme-sjukdom.

Och vissa vacciner har bara inte en bra tillräcklig spårrekord för att störa med, till exempel Rattlesnake, periodontal sjukdom, Giardia samt Coronavirus-vacciner.

2. Jag skulle inte upprepa ett vaccin som min hund hade en reaktion på.

Det är typ av en no-brainer när din hund upplever en allvarlig reaktion, men jag skulle tro två gånger om hon hade måttliga biverkningar.

Jag skulle hellre titer istället, eller insistera på ett annat märke av vaccin i extremt minst. såväl som i vissa fall tillhandahålls antihistamin för att minska en prospektiv allergisk reaktion.

3. Jag skulle inte ha min hund gav flera vaccinationer i ett besök.

Jag tror att vacciner är säkraste om det finns minst tre veckor eller en månad mellan dem. De mycket mer vaccinerna din hund mottar samtidigt desto högre risk för en ogynnsam reaktion. Det är också en signifikant belastning på immunsystemet att erbjuda med alla dessa saker på en gång.

Kombinationen parvovirus, distemper och adenovirus skulle vara ett undantag. Men om din hund hade en reaktion på det tidigare, såväl som du fortfarande vill vaccinera mot dessa, kanske du vill tänka på att dela upp dem.

4. Jag skulle aldrig vaccinera en hund som är sjuk.

Det ber bara om problem. Tydligen har en sjuk hunds system redan tillräcklig att erbjuda med; vaccinering skulle läggas till olja i elden. Immunsystemet kanske inte kan hantera allt det.

Jag har aldrig haft vår veterinär som tyder på det här, men jag förstår också människor som tog in en sjuk hund och veterinären försökte vaccinera på exakt samma tid. Inte en bra idé. Plus, med det överbelastade immunsystemet, kan vaccinet inte ens vara effektivt.

5. Jag skulle aldrig göra det möjligt för min hund att vaccineras för saker jag inte pratade om med min veterinär först.

Du tror att det inte händer? Tro det eller inte, det gör det. Detta kan vara bara eftersom dåligt minne eller fattig organisation, men det är inte en bra sak.

Till exempel tog vårt barn henne Chihuahua för att få en rabies booster. Hon betonade särskilt att hon önskade sin hund för att bara få ett rabiesvaccin.

Ändå gav de henne leptospirosvaccinet också, liksom som lycka skulle ha det, hade hunden en seriös reaktion såväl som praktiskt taget dog bäst där! Därefter uppstod veterinären att en sådan reaktion på ett leptovaccin, särskilt i små hundar, är inte ovanligt!

6. Jag skulle inte vaccinera under högsäsong.

Så många hundarupplevelse från allergier dessa dagar. Sense bakom detta beslut är exakt samma som de tidigare punkterna. Varför lägg till extra oro för ett redan upprört immunsystem? Vi vaccinerar våra hundar antingen på våren eller sen höst när det är mindre potentiellt för miljöallergier.

7. Jag skulle inte vaccinera på en fredag ​​eftermiddag.

Precis som tur kan ha det, det är då din hund kan få en biverkning, precis som veterinärens kontor förbereder sig för att stänga eller efter det redan har stängts för helgen.

Vi hade dessa saker tidigare, inte med vacciner dock med andra katastrofer; Vi väljer att göra alla dessa saker tidigt i veckan, tidigt på morgonen. Såväl som hittills, som det vanligen arbetar med Murphys lag, när du är beredd, slår katastrofen inte.8. Av exakt samma skäl skulle jag inte vaccinera före en resa.

Vissa reaktioner kan slå snabbt, men ett fåtal av dem tar ett tag. Det är bara inte värt faran för att din hund upplever en medicinsk nödsituation på vägen eller medan hon är på en boarding kennel såväl som du är utanför staden.

Har din hund någonsin haft en reaktion på ett vaccin?

Vi hoppas att din hund aldrig har haft en reaktion på ett vaccin, men om hon har gjort det, låt oss förstå i kommentarerna.

Relaterade inlägg:

När kan jag gå min valp efter vaccinationer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post