Valp som luggar på andra hundar redan

My Canine Ace samt jag var ute efter en promenad såväl som vi såg en dam närma sig med det som verkade som en rödfärgad labbvalp-fem månader gammal eller så. Valpen var redan vild och stark, troligen 45 pund. Såväl som när vi närmade oss dem på en smal gångväg kanske damen inte undviker hennes hund från att dra så mycket som oss.

Den här typen av saker inträffar såväl som jag hela tiden. Det är inte en enorm affär. Många av hundarna är vänliga, liksom Ace.

Så även om damen hade försökt att rulla sin hund in, slutade hon med att säga något som “OK, State HI.” Jag är säker på att hon kan säga att Ace verkade vänlig, men om programmet är det fortfarande bästa att fråga.

Så den här unga valpen fick på bakbenen och kastade sig på min hundavtal med så mycket energi och spänning. Jag borde ha gjort något för att ingripa, men det var en av de omständigheterna där jag bara försökte fortsätta att flytta med min hund och få av damen så snabbt som jag kunde.

Hur som helst, på de två sekunderna eller för att säkerställa att våra hundar rörde såg jag att min hund var extremt obehaglig såväl som han hade läpparna krullade såväl som hans hacklar var uppe. Jag använde min kropp för att komma mellan hundarna såväl som typ av stötte min hund ut ur metoden såväl som vi fortsatte. Kanske skulle jag ha låtit honom berätta för valpen, för ingen annan skulle.

Anledningen till att denna omständighet var betydande är eftersom jag fortsatte att tro på den valpen såväl som alla beteendemässiga frågor som han sannolikt kommer att ha. Om han redan utlöser ogynnsamma reaktioner från de mjuka hundarna, kan jag bara föreställa mig vad som inträffar när han går förbi och hoppar på även milt reaktiva hundar. Det utlöser en kedjereaktion, jag är säker. Valpen verkar inte alls aggressiv, men han är verkligen extremt framåt och bestämd. Jag hoppas att han inte fastställer någon större barriärirritation och koppel aggression. Jag hoppas att någon dålig hund som Ace inte får skylden för att knurra på valpen och kasta honom till marken – “gillar inte!”

Vi har alla haft de stunder där våra hundar är helt utan hantering (åtminstone jag har). Kanske är det allt som hände i den här situationen. Jag hoppas att damen vanligtvis använder någon form av träningskrage istället för den platta, spännkragen jag såg. Jag hoppas att hon är hängiven till att träna sin hund och få lite assist om hon behöver det. Jag hoppas att valpen bevarar att han är vänlighet även när han är så mycket som misslyckas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post