Loose-Leash Walking: Dag 16-18

30-dagars utmaning: Loose-Leash Walking

Ett bra knep för att få min mutt att gå snyggt på min sida är att ge honom något att bära i munnen. Eftersom han är en retriever, är bärande seriös verksamhet. Jag försöker undvika tennisbollar och ge honom något som en pinne eller vattenflaska. Att bära pinnen blir ACEs jobb, och han drar inte framåt eller slutar sniffa. Hans hela promenad förändras när han är “jobbar”. Hans huvud är uppe, och han bär sin kropp stolt.

Ace gör det bra med mig. Nu behöver han lära sig att hälen när någon annan vill ta honom en promenad. Det är meningsfullt, Ace Heels bättre med mig, för att han brukade gå med mig. Det är en händelse om Josh eller någon annan kommer på en promenad! Vi jobbar med det nästa vecka.

Ace’s Cairn Friend Radar bodde hos oss för en dag eller två, så det kommer att vara perfekt för ess att öva hälen med en annan hund.

Det här är dag 18 i min 30-dagars utmaning att arbeta med min hund på lös-koppling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post